Terug naar overzicht

Homopaar wordt opnieuw weggepest

De gemeente Montferland zegt met de twee in gesprek te zijn. Politiewoordvoerster Esther Naber bevestigt dat de wijkagent daar met de mannen een gesprek over heeft gehad. Volgens haar hebben de mannen laten weten dat de pesterijen bestonden uit schelden en het gooien van vuurwerk richting de woning. ‘Ze hebben geen aangifte gedaan.’

Volgens het paar zouden de pesterijen na de kerstdagen zijn begonnen. ‘Ik ben ten einde raad’, aldus een van de slachtoffers die dit weekend de pesterijen naar buiten bracht.

De wijkagent gaat contact leggen met de jongerenwerk om ‘met bepaalde jongeren een goed gesprek te hebben’, aldus Naber. Ook loco-burgemeester Frank Wissink maakt een dezer dagen een afspraak met de mannen, zo meldt een woordvoerster van de gemeente.

Het homostel kwam afgelopen herfst in het nieuws. Ze hadden last van pesterijen in hun toenmalige woonplaats Ulft. Verschillende keren hadden ze daarover de gemeente Oude IJsselstreek gebeld, maar pas na een aantal van die telefoontjes werden ze uitgenodigd voor een gesprek. Toen had het stel al besloten om te verhuizen naar ‘s-Heerenberg.

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.