Terug naar overzicht

Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend

Op Valentijnsdag – 14 februari 2012 – vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui. Amsterdammers worden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen, met een motivatie, via email amsterdam(@)groenlinks.nl.

De jury, bestaande uit zes prominente GroenLinkse homo’s en lesbo’s onder voorzitterschap van gemeenteraadslid Fjodor Molenaar, zal op 1 februari a.s. uit alle inzendingen drie kandidaten bekendmaken. Vervolgens wordt er een publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de verkiezing.

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBT’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de LHBT-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje waren: Pater Jan van Kilsdonk (2006), Karin Spaink (2008) en De Trut (2010).