Terug naar overzicht

Roze liefde thema van Amersfoortse kerkdienst

Liefde. Er is bijna geen woord dat zoveel warmte, verlangen, maar ook zoveel verdriet kan oproepen. Naast de warmte, geborgenheid en het vertrouwen heeft de liefde ook rauwe en pijnlijke kanten. Liefde die niet gedeeld kan worden, liefde die inbreekt in relaties. Liefde die zich niet mag uiten, liefde die miskend wordt.

De liefde vieren? Natuurlijk! Dat is het thema van de oecumenische Roze Viering op zondagmiddag 4 maart 2012 om 16.00 uur in ‘het Brandpunt’, een kerk aan de Laan naar Emiclaer 101 te Amersfoort.

De werkgroep Roze Viering, onderdeel van Stichting Keiroze, bereidt de dienst samen voor met predikant Rolinka Klein Kranenburg. Het Amersfoortse koor Roca Rosa (Spaans voor Keiroze) zal onder begeleiding van piano en gitaar de viering muzikaal opluisteren.

Het is voor het derde jaar op rij dat Stichting Keiroze een viering organiseert waarin de roze liefde centraal staat.
Roze liefde thema van Amersfoortse kerkdienst
Met de Roze Viering op zondag 4 maart gaat Pink Spring 2012 van start. Pink Spring is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Keiroze en andere HLBT-organisaties in Amersfoort.

Onder de noemer Pink Spring bundelen de roze organisaties in de lente hun activiteiten. Op die manier hopen de organisaties ook meer aandacht te krijgen voor kleinschaligere activiteiten.

Op www.pinkspring.nl staat een overzicht van alle activiteiten. Ook staan er links op van de deelnemende organisaties. Dit zijn, behalve Keiroze, Wham, ANBO roze Amersfoort, T-Amersfoort, Art.1 Midden Nederland en de gemeente Amersfoort.