Terug naar overzicht

Deels verlamd na homogeweld in Tilburg

Mathijs Beugelink kwam in de nacht van carnavalszaterdag op zondag rond 4.15 uur De Popcorn aan de Paleisring uit. Kort daarop begonnen twee blanke, kale jongens Beugelink en zijn vrienden uit te schelden voor kankerhomo en ze maakten andere opmerkingen over hun seksuele gerichtheid.

Een van de vrienden kreeg een kopstoot, Beugelink zelf werd de trap van de fietsenkelder bij de Katterug afgeduwd – een trap van vijftien meter diep. Hij krabbelde overeind en had aanvankelijk geen klachten.

Die volgende dag besloten hij en z’n vrienden carnaval in Eindhoven te vieren. Daar werd Mathijs niet lekker en moest direct met verlammingsverschijnselen aan een van zijn benen naar het ziekenhuis.

Inmiddels ligt Beugelink al anderhalve week met een verlamd been in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Mathijs heeft al twee operaties gehad, zijn herstel ziet er nu goed uit. Vooralsnog mag hij woensdag 29 februari naar huis, maar hij zal nog een poos onder behandeling blijven in het ziekenhuis in Eindhoven.

Een onbekende getuige zou de mishandeling hebben gezien en de verdachten kennen. ‘We hopen dat hij zich meldt’, zegt Beugelink. ‘Ik wil van de daders weten wat hier achter zit, waarom ze dit gedaan hebben’.

Beugelink is danser en zanger van beroep, hij speelt in musicals en zong onder meer met de Toppers. In april zou hij voor maanden naar het buitenland gaan om in de musical Mama Mia te spelen.

De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.