Terug naar overzicht

Utrechtse homo na verhuizing weer gepest door dezelfde groep

De man laat weten dat politie en gemeente eerder en harder hadden moeten ingrijpen, maar volgens de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) en de politie is er alles aan gedaan om de Marokkaanse man te ondersteunen.

De politie stelt dat hij vijf meldingen van pesterijen heeft gedaan. De eerste stamt uit 2007. Na de laatste aangifte in 2011, de man was toen al verhuisd, zijn drie jongens opgepakt waarvan er een is veroordeeld tot een geldboete van 250 euro, waarvan 125 voorwaardelijk, vanwege ‘belediging’. De andere twee werden wegens gebrek aan bewijs niet veroordeeld. Het incident in het Utrechtse stadscentrum werd geregistreerd door bewakingscamera’s.

Fouten zijn er in deze zaak niet gemaakt, stelt Wolfsen: ‘De politie heeft er bovenop gezeten. Uiteindelijk hebben we drie jongens weten te arresteren. Met de man hebben we nog steeds contact’.

Gemeente en de politie gaven eerder in de kwestie rond een weggepest homostel in Leidsche Rijn toe fouten te hebben gemaak. Er was ook stevige kritiek in de Utrechtse gemeenteraad op het optreden van de burgemeester.

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discrimatie.