Terug naar overzicht

Surrender your Gender - zin en onzin van gender als stoornis

De DSM wordt in de westerse wereld gebruikt door psychiaters en andere medici voor het stellen van diagnosen. De interpretatie van de DSM van ‘geslachtsidentiteitsstoornis’ of ‘genderdysforie’ is van groot belang omdat vaak alleen een diagnose van deze ‘stoornis’ toegang geeft tot hormonen en eventuele operaties. DSM gaat uit van één type transgenderpersoon en stereotypeert daarmee.

De DSM helpt indirect mee aan de sterilisatie-eis die in veel landen geldt en is zowel direct als indirect verantwoordelijk voor de schending van mensenrechten, zo stelt

Milou van der Hoek

, die voor de universiteit van Uppsala in Zweden, onderzoek deed naar de implicaties van de DSM.

FemNet gaat de discussie aan over de zin en onzin van gender als stoornis.

Van der Hoek zal de avond inleiden met een korte presentatie over genderdysforie in de DSM. Daarna zal een ervaringsdeskundige hier verder op in gaan. De rest van de tijd zal er plaats zijn voor discussie om tot een concreet actieplan te komen. Wat kunnen wij hier politiek mee doen?

Surrender your Gender

Datum: woensdag 7 maart 2012 – vanaf 19.00 uur
Locatie: GL-Landelijk Bureau – Oudegracht 312 te Utrecht
De gebruikelijke vergadering vooraf vervalt.

Aanmelden

kan via femnet(@)groenlinks.nl.