Terug naar overzicht

Pride Photo Award maakt thema 2012 bekend

‘_Chameleons/Double Life_ is de tegenpool van Straight back at you_, het thema van 2011’, aldus projectmanager Joeri Kempen. ‘Dat ging over de manier waarop de omgeving reageert op mensen die ‘anders’ zijn, terwijl het thema van 2012 gaat over hoe mensen zich aanpassen aan de omgeving’.

Met het thema _Chameleons/Double Life wil Pride Photo Award mensen aan het denken zetten over jezelf zijn. Hoe ver gaan we in de keuzes om wel of niet onszelf te zijn?

‘In bepaalde landen is het gevaarlijk om openlijk homoseksueel of transgender te zijn. Hierbij laat de samenleving eigenlijk geen andere keus dan een dubbelleven te leiden’, zegt Joeri Kempen.

De overige drie categorieën van de wedstrijd zijn Documentair, Gender en een Open categorie. Het aantal categorieën is teruggebracht van zes naar vier. Gezien de hoge kwaliteit van de inzendingen en de diversiteit aan onderwerpen vorig jaar, zijn vier categorieën genoeg om de diversiteit die Pride Photo Award wil laten zien, bij elkaar te brengen.

Fotografen kunnen dit jaar tien in plaats van vijf foto’s per serie insturen. De internationale jury selecteert de winnende foto’s in juli.

De expositie is van 28 september tot 28 oktober a.s. te zien in de Oude Kerk in Amsterdam, waarmee de organisatie kiest voor een nieuwe, centrale en aansprekende locatie.