Terug naar overzicht

Uitreiking eerste Connecting Differences Award

De Connecting Differences Award is bedoeld om deze persoon in het zonnetje te zetten, te waarderen en te eren voor de gedane arbeid en te inspireren om hiermee verder te gaan. Zowel de Connecting Differences Award als de Aanmoedigingsprijs zijn ontworpen door ontwerper en kunstenaar Aziz Bekkaoui.

Marlon Reina

is de winnaar van de eerste Connecting Differences Award. Uit het juryrapport:

_Marlon is niet weg te denken uit (het Roze) Amsterdam. En (de Roze) Antillen. Sinds 1992 is hij actief in het organiseren van activiteiten en het vragen van aandacht voor de beleving van seksuele diversiteit onder de Caribische gemeenschap. Als journalist en programmamaker treedt hij op de voorgrond als openlijk homoseksuele man uit een gemeenschap waar dat niet altijd tot positieve reacties leidt. Doordat zijn activiteiten zowel in Nederland als op de Antillen plaatsvinden, is hij in zowel figuurlijke als letterlijke zin een bruggenbouwer. Of het nu gaat om Roze Kwakoe, trainingen voor jongerenwerkers, Black Talk tijdens Gay Pride of het schrijven van toneelstukken; Marlon is van vele markten thuis. De jury is tevens onder de indruk van de kracht die uitgaat van Marlon als rolmodel, waardoor anderen zich door hem vaak letterlijk gesteund weten in het uitkomen voor de eigen seksualiteit_.

Nadia Bennani

werd de winnaar van de Connecting Differences Aanmoedigingsprijs. Zij heeft de prijs gekregen omdat ze als heteroseksuele Marokkaanse jongerenwerkster van 26 jaar het onderwerp homoseksualiteit op een hele laagdrempelige manier bespreekbaar maakt bij met name Marokkaanse jongeren in Amsterdam Nieuw-West.