Terug naar overzicht

Christelijke homo-organisaties geschokt door Undercover

Misleiding

Het tv-programma Undercover in Nederland laat overtuigend zien hoe een therapeut van Different een nieuwe cliënt bevestigt in diens wens om de eigen homoseksuele oriëntatie te veranderen.

Daarnaast stelt de therapeut geen goede diagnose, terwijl dit een uitdrukkelijke eis van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is.

Bovendien zet de therapeut de cliënt aan tot liegen tegenover zijn huisarts c.q. de verzekering door hem ertoe aan te zetten te zwijgen over zijn wens om zijn homoseksuele oriëntatie te veranderen.

De LCC Plus organisaties zijn geschokt door deze werkwijze en roept Different op afstand te nemen van de uitspraken van de betreffende therapeut.

Homoseksualiteit wel of niet te genezen?

De hulpverlener die in de tv-uitzending als eerste in beeld komt en doorverwijst naar Different is naar eigen zeggen een aanhanger van het gedachtegoed van Leanne Payne.

Deze christelijke therapeut uit Amerika draagt uit dat homoseksualiteit te genezen is. Hieruit moet worden geconcludeerd dat in bepaalde christelijke (met name evangelische) kringen het beeld heerst dat Different een organisatie is die zich vereenzelvigt met de ideeën van Leanne Payne.

De LCC Plus organisaties roepen Different op nog duidelijker te maken dat het gedachtegoed van mensen als Leanne Payne niet langer ten grondslag ligt aan de behandeling van homo- en biseksuele vrouwen en mannen.

Nieuwe behandelmethodiek

Naar eigen zeggen ontwikkelt Different een nieuwe behandelmethodiek waaraan de gedachte dat homoseksualiteit zondig is of een ziekte niet langer ten grondslag ligt.

De LCC Plus organisaties roepen Different op daar met spoed werk van te maken.

Daarnaast roepen de LCC Plus organisaties Different op alle informatie op haar website die niet conform deze nieuwe behandelmethodiek zal zijn, zo spoedig mogelijk te verwijderen en te vervangen door eerlijke en transparante informatie.

Eigen hulpverleningsproject

Ter ondersteuning van de hulp aan christelijke lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) wordt in opdracht van de LCC Plus organisaties een speciale toolkit ontwikkeld.

Dit online overzicht zal ondermeer voorzien in een lijst namen van hulpverleners die christelijke LHBT’s verder kunnen helpen. De toolkit wordt naar verwachting dit kalenderjaar opgeleverd.

Uitzending gemist?
Christelijke homo-organisaties geschokt door Undercover
Zie dan Undercover in Nederland – Aflevering 64: ‘Homogenezing’.

Zie verder ons dossier Different.