Terug naar overzicht

Vredesloop tegen discriminatie

Daarnaast willen de deelnemers aan de Vredesloop hun medeleven tonen aan sociaal zwakkeren en willen zij hun streven naar gelijke behandeling en gelijke rechten kenbaar maken.

Na de Vredesloop – die om 13.30 uur start bij het Vredespaleis in Den Haag – zal er op het Binnenhof een petitie worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Iedereen kan zich aansluiten bij de Vredesmars.

Initiatiefnemers Anita Chedi en Radjesh Madarie van de Stichting Malaica nodigen iedereen uit deel te nemen aan de Vredesmars en roepen alle deelnemers op kleur te bekennen met spandoeken en vlaggen.

_De Verenigde Naties heeft 21 maart uitgeroepen tot Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie. Die dag herdenken we de slachtoffers van de strijd tegen discriminatie en racisme. Op 21 maart 1960 verzamelde zich in Sharpeville, een zwarte township in Zuid-Afrika, een menigte om vreedzaam te demonstreren tegen de zogenaamde pasjeswetten. De politie opende het vuur op de manifestanten en doodde 69 demonstranten. Na de afschaffing van de Apartheid zou Zuid-Afrika de eerste staat ter wereld worden die de rechten van LHBT’s inschreef in de Grondwet_.