Terug naar overzicht

Bergen op Zoom - Opnieuw poging tot chantage

De ‘date’ eiste 250 euro extra en dreigde dat hij stennis zou gaan maken als hij dat geld niet zou krijgen. Hij dreigde te zullen roepen dat hij minderjarig is en aangerand wordt.

De inwoner van Bergen op Zoom nam daarop de benen, maar ging wel naar de politie om het voorval te melden. Aangifte wil de man vanwege privéredenen echter niet doen.

In 2010 kwamen de eerste berichten uit Bergen op Zoom over chantage na een chatdate. De politie kreeg wel signalen dat het niet om een enkel incident zou gaan, maar uiteindelijk werd maar van één geval aangifte gedaan. Op grond daarvan konden drie daders worden opgepakt, die begin 2011 werden veroordeeld.

Het is mogelijk dat andere slachtoffers van chantage geen aangifte hebben gedaan uit angst zelf te worden vervolgd voor het zoeken van sekscontacten met minderjarigen – want ook dat is strafbaar. Het slachtoffer in de zaak die wel tot een veroordeling geleid heeft, zal daarvoor niet vervolgd worden. Volgens het Openbaar Ministerie is daarvoor namelijk onvoldoende bewijs.

Zie ook:

Bergen op Zoom – Celstraffen geëist wegens afpersen homo

Bergen op Zoom – Internet-date leidt weer tot afpersing

Derde verdachte afpersing homo’s aangehouden

Vijf slachtoffers van afpersing melden zich bij politie

Recherche zoekt slachtoffers afpersers regio Bergen op Zoom

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.