Terug naar overzicht

Bob Angelo-oorkonde voor Björn van Roozendaal

Met de Bob Angelo-oorkonde eert het COC personen en/of organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd ter bevordering van de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Björn van Roozendaal krijgt de prijs voor zijn voorbeeldige staat van dienst als het gaat om het internationaal bevorderen van LHBT-rechten.

Naast zijn professionele inzet als internationaal medewerker van COC Nederland tussen 2004 en 2012 zette Van Roozendaal zich steeds ook op vrijwillige basis in voor de (internationale) LHBT-gemeenschap; als marketing manager van Expreszo (2002-2004), als voorzitter van IGLYO (2004-2007) en als bestuurslid van ILGA-Europe (2009-2011).

Als internationaal medewerker van het COC speelde Van Roozendaal een bepalende rol bij het vormgeven van het internationaal beleid van de organisatie en het vormen van een globaal netwerk. Mede door zijn inzet is COC Nederland de eerste LHBT-organisatie ter wereld die consultatieve status kreeg bij de Verenigde Naties.

Als voorzitter professionaliseerde Van Roozendaal de LHBT-jongerenorganisatie IGLYO tot een realistische, pragmatische club die Europees denkt en handelt om de rechten en arbeids-omstandigheden van LHBT-jongeren te verbeteren. Voor die inzet werd hij in 2007 door Euronederlander.nl gekozen tot Europese Jongere van het Jaar.

Als bestuurslid van ILGA-Europe zette Van Roozendaal zich succesvol in voor de broodnodige versterking van de interne organisatie. Vanaf 2010 is hij secretaris van de PlanetRomeo Foundation, die LHBT-activiteiten ondersteunt op het gebied van onderwijs, cultuur, gezondheid, emancipatie en sport.

Namens COC Nederland reikte voorzitter Vera Bergkamp de Bob Angelo-oorkonde op donderdag 5 april 2012 uit aan Björn van Roozendaal. Hij ontving de oorkonde ter gelegenheid van zijn afscheid bij COC Nederland en is daarmee het eerste personeelslid van de organisatie dat deze eer te beurt valt. Van Roozendaal treedt in april in dienst bij ILGA-Europe in Brussel.

Zie voor meer informatie:

Bob Angelo Penning en Oorkonde.