Terug naar overzicht

Succesvolle Hand-in-Hand-actie in Elst

De actie is zeer positief verlopen, er is geen onvertogen woord gevallen. Verschillende stellen gaven juist aan positieve reacties ontvangen te hebben.

‘Te vaak worden niet-heterostellen op straat nagekeken of nageroepen’, zegt voorzitter Joris Blaauw van COC Nijmegen. ‘Door bewust hand in hand te lopen, proberen we dit te doorbreken. Mensen zullen zien dat er niets vreemds is aan twee mannen of twee vrouwen die hand in hand lopen’.

Naast vrijwilligers en sympathisanten van het COC waren ook bestuursleden van COC Midden-Gelderland aanwezig. Ook medewerkers van Art.1 en de directeur van Ieder1gelijk (resp. de anti-discriminatiebureaus van Gelderland-Midden en Gelderland–Zuid) namen deel aan de Hand-in-Hand-actie.

Het bestuur van COC Nijmegen laat weten blij te zijn dat de actie zo goed is verlopen. Zij zal dit in een brief aan het gemeentebestuur van Overbetuwe – waar Elst deel van uitmaakt – kenbaar maken.