Terug naar overzicht

Kamervragen over homo-acceptatie in het voetbal

Aanleiding voor de Kamervragen is een Volkskrant-artikel waarin Huub ter Haar van de Alliantie Geijkspelen stelt dat er nog veel verbeterd kan worden op het gebied van homo-acceptatie in het voetbal. Ter Haar stelt dat het uitspreken dat iedereen welkom is onvoldoende is en dat homo-acceptatie actief georganiseerd moet worden. Als het daarom gaat zou Nederland mogelijk een voorbeeld kunnen nemen aan ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

De PvdA-Kamerleden willen weten of minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bereid is het voortouw te neen om met de KNVB, de VVCS (Vereniging van Contractspelers) en de Alliantie Gelijkspelen op korte termijn te komen met een plan van aanpak om homo-acceptatie in het amateur- en profvoetbal te stimuleren.

Tenslotte vragen de Kamerleden of minister Schippers of ze kennis genomen heeft van de John Blankensteinprijs – de Haagse homo-emancipatieprijs. Ze willen weten of de minister bereid is als eerste Sportminister een landelijke John Blankensteinprijs uit te reiken aan de persoon of organisatie die zich in 2012 het meest heeft ingezet voor homo-acceptatie in de sport.