Terug naar overzicht

Van Bijsterveldt spreker bij Dodenherdenking Homomonument

MVS Gaystation, Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK), Homomonument, het netwerk Roze In Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland en COC Amsterdam organiseren de jaarlijkse herdenking bij het Homomonument op 4 mei. De organisaties zijn enorm blij met de komst van de minister, die één van de gastsprekers zal zijn.

Bij het Homomonument worden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde seksuele minderheden herdacht. Er wordt eveneens stil gestaan bij homofobie, discriminatie en geweld anno 2012.

De Dodenherdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht naar het Homomonument, welke vertrekt vanaf het COC Amsterdam in de Rozenstraat 14. Het vertrek is rond 19.15 uur en loopt via Prinsengracht, Reestraat, Herengracht, Raadhuisstraat naar de Westermarkt. De herdenking begint om 19.45 uur en duurt tot 21.00 uur – na afloop is het COC Amsterdam geopend voor bezoekers.

Het is dit jaar de 24ste keer dat de Dodenherdenking bij het Homomonument plaatsvindt. De Nationale Dodenherdenking staat dit jaar in het teken van het thema ‘Vrijheid geef je door’.