Terug naar overzicht

Roze Bevrijdingsfeest in Wageningen

Voor het eerst in Nederland is er op het Bevrijdingsfestival in Wageningen een Pink Square – een plein waar iedereen die zin heeft in een feest, elkaar kan ontmoeten, feest vieren, zichzelf zijn en stil staan bij onze vrijheid.

Maar tegelijk deze vrijheid kunnen delen met anderen, geïnteresseerden, familie of anders denkende. Doorgeven van de vrijheid staat centraal op PinkSquare. De naam zegt het al, dit plein is van/voor de LHBT’s, maar ook voor hetero’s die graag hun vrijheid willen tonen en delen.

En dat is volgens de organisatie hard nodig in tijden van afnemende tolerantie en onder druk staande LHBT-emancipatie.

Wageningen geeft als tolerante en internationale stad daarmee een voorbeeld aan Bevrijdingsfestivals in de rest van Nederland. Tevens is het een uitgesproken kans voor de LHBT-gemeenschap om vooroordelen weg te nemen en tolerantie te vergroten.

PinkSquare wordt ingericht op het Conventplein, tussen de Heerenstraat en Hoogstraat. De DJ’s openen het feest om 13.00 uur en draaien door tot middennacht met als slot een variant van de Homo Top 100.

Pinksquare en Wageningen nodigen iedereen uit om op zaterdag 5 mei vrijheid te komen vieren en delen, want vrijheid geef je door.

Programma:
Roze Bevrijdingsfeest in Wageningen
13.00–14.00 u: Opening – Great openingsshow with special host
14.00–16.00 u: After Noon Vibes – Party warming up
16.00–18.00 u: Sound of Freedom – Intercontinental freedom hits
18.00–20.00 u: Just Dance – 2 hours of non-stop best new dance
20.00–00.00 u: Top 100 Pink Hits – De 100 bekendste pink en gay hits