Terug naar overzicht

Eerste preconferentie christelijke transgenders

Aandacht voor transgenders

Slechts sinds enige jaren is er structurelere aandacht voor transgenders. Langzaamaan komt goede wetgeving tot stand. Transgenders zijn overal, ook in de kerken. Daar is de aandacht voor deze groep echter nog minimaal en dat geldt ook voor de christelijke LHBT-beweging.

Het Europees Forum voor christelijke LHBT-groepen wil daar verandering in brengen door voor het eerst in het dertigjarige bestaan van deze organisatie een preconferentie te organiseren voor christelijke transgenders op woensdag 16 mei. Deze gaat vooraf aan de conferentie van het Europees Forum van 17-20 mei in Amsterdam.

Carolien van de Lagemaat, voorzitter van het Transgender Netwerk Nederland en zelf trangender en remonstrantse:

‘Je kunt niet het één voelen en tegelijkertijd niet het andere mogen zijn; buitengesloten worden: in de maatschappij, uit de familiekring, het overkomt ons. Wat is het antwoord van de kerken? Nog te vaak: afkeuren, doodzwijgen, niet meegenomen worden in kerkelijke verklaringen tegen geweld tegen seksuele minderheden. Wij kiezen ervoor niet uit te sluiten, maar de hand te reiken ‘beyond acceptance’.

Transgender Netwerk Nederland

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is een samenwerkingsverband, van (belangen)-organisaties voor transgenders. TNN zet zich in voor een genderdiverse samenleving, emancipatie van transgenders en hun omgeving en bestrijding van discriminatie.
Eerste preconferentie christelijke transgenders
Meer informatie is te vinden op: Transgender Netwerk.nl.

Europees Forum 2012

De organisatie van de conferentie van het Europees Forum 2012 wordt gecoördineerd door het LKP, de koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging in Nederland. Tijdens de conferentie ontmoeten de deelnemers elkaar in workshops, bij lezingen, in kerkdiensten, in een dansfeest en meer. Verschillende activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie is te vinden op www.ef-amsterdam.eu en op www.lkp-web.nl. Het Europees Forum is te volgen via Twitter: @EF_Amsterdam.

Zie voor een overzicht van het congresprogramma:

Conferentie Europees Forum christelijke LHBT’s