Terug naar overzicht

D66 en VVD nek-aan-nek bij homokiezer

Met 50 stemmen meer dan D66 is de VVD de grootste partij onder homoseksuele kiezers. De VVD lijkt door de GAY.nl-bezoekers niet te worden afgerekend op de bescherming van de weigerambtenaar afgelopen november. Daarnaast wordt de PVV klaarblijkeljk ook niet afgerekend op het weglopen uit het Catshuism want de partij van Geert Wilders is de derde partij met 17 procent van de stemmen.

De PvdA (11 procent) ziet dat de SP ook onder homo’s momenteel favoriet is. De partij van Emile Roemer kan rekenen op 15 procent van de stemmen. GroenLinks volgt met 8 procent.

De christelijke partijen spelen een marginale rol in de strijd om de homostem. Regeringspartij CDA krijgt – ondanks de openlijk homoseksuele minister van Financiën Jan-Kees de Jager – niet meer dan 3 procent van de stemmen. De ChristenUnie en de SGP slepen beide 1 procent in de wacht.

De komende Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 12 september 2012. Deze peiling is uitgevoerd door website GAY.nl. In totaal stemden 8.343 bezoekers op de peiling. GAY.nl is het grootste gay medium van Nederland en ontvangt 90.000 unieke bezoekers per dag.