Terug naar overzicht

LKP viert ZILVEREN JUBILEUM

In de jaren ’80 van de vorige eeuw namen homo’s en lesbiennes in de kerken het heft in eigen hand door zelf organisaties op te richten die zich voor de emancipatie van homo’s en lesbiennes in de kerken in zouden kunnen zetten. In deze organisaties konden zij elkaar ontmoeten en op verhaal komen. Daarnaast vormden zij als zodanig gesprekspartners voor de verschillende kerken. In 1987 werd het LKP als koepelorganisatie voor deze verschillende plaatselijke, regionale en landelijke organisaties in het leven geroepen. In de afgelopen 25 jaar is veel gebeurd waarvoor het bestuur van het LKP dankbaar is. Reden genoeg hierbij stil te staan tijdens een feestelijke jubileumreceptie.

Heleen de Boer, vice-voorzitter van het LKP: ‘Het jubileum is een gelegenheid om dank je wel te zeggen tegen iedereen die van het LKP deel uitgemaakt heeft en tegen alle onze partners binnen en buiten de kerken. Het is eveneens om te laten zien dat we ook de komende 25 jaar of tenminste zo lang het noodzakelijk is aandacht zullen blijven vragen voor de positie van LHBT-mensen binnen en buiten de kerken. Dat blijft nodig’.

Nog een jubileum

Tijdens de receptie wordt ook het 30-jarig jubileum van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepen gevierd.
LKP viert ZILVEREN JUBILEUM
Het Europees Forum houdt van 16-20 mei de jaarlijkse conferentie waaraan 120 vertegenwoordigers van de verschillende aangesloten groepen deelnemen. Tijdens de conferentie ontmoeten de deelnemers elkaar in workshops, bij lezingen, in kerkdiensten, in een dansfeest en meer. Verschillende activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie is te vinden op www.ef-amsterdam.eu en op www.lkp-web.nl. Het Europees Forum is te volgen via Twitter: @EF_Amsterdam