Terug naar overzicht

EU publiceert rapport trans- en intersex personen

Het rapport is onderdeel van het beleid van de Europese Commissie om de gelijke behandeling van mannen en vrouwen te bevorderen. Het rapport bevat een analyse van de wettelijke positie van trans- en intersex personen.

Het rapport is met instemming begroet door de Intergroup on LGBT Rights van het Europees Parlement. ‘Het rapport bevat een gedegen analyse en zal daarmee een flinke bijdrage leveren aan de wettelijke en politieke inzet voor gelijke rechten van trans- en intersex personen’, zegt Intergroup-voorzitter Michael Cashman. ‘De fundamentele rechten van trans- en intersex personen zijn gelijk aan die van anderen en zij verdienen het om vrij te zijn van discriminatie’.
EU publiceert rapport trans- en intersex personen
Het rapport is in opdracht van het European Network of Legal Experts opgesteld door de Universiteit van Leiden en ILGA-Europe. Het rapport kan worden gedownload: .