Terug naar overzicht

IK wil jou! - catechesemethode over seksualiteit

Het vrijgemaakt-gereformeerde Centrum Dienstverlening heeft een nieuwe catechesemethode voor jongeren vanaf 14 jaar ontwikkeld: ‘IK wil jou!’ over identiteit en seksualiteit. Ook over homoseksualiteit en daarvoor is samengewerkt met het roze LCC Project.

Het werkboek voor catechese bevat twee basisthema’s als start van het gesprek. Daarnaast zijn zes keuzethema’s beschikbaar waaruit een keuze kan worden gemaakt. Het materiaal is te gebruiken als een blok van voor acht bijeenkomsten, maar kan ook over een langere periode worden verdeeld.
 
De basisthema’s starten bij de identiteit en het mooie van seksualiteit aan de hand van Genesis en Hooglied. De keuzethema’s bevatten onderwerpen als verkering, trouwen of samenwonen, homoseksualiteit, zwangerschap en seksverslaving.
 
how to lose weight without exercise

12/12/IKwilJOU-1-60×52.jpg” alt=”” width=”60″ height=”52″ />IK wil jou! is mede tot stand gekomen met subsidie vanuit LCC Projecten: LKP (Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit), CHJC en ContrariO.

Vrijwilligers van die christelijke LHBT-organisaties hebben meegewerkt aan het keuzethema homoseksualiteit.
 
Dit product is ontwikkeld in het kader van het project ‘Jongeren en seksualiteit’ van Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken. In 2011 lanceerde het Centrum al de website Gesprek over Seks.
 
‘IK wil jou!’ is te bestellen via Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken – e-mail: info(@)centrum-g.nl of tel. 038-4270400.
 
[Bron: Centrum Dienstverlening]

zp8497586rq