Terug naar overzicht

Sap en Pechtold bij COC’s Roze Verkiezingsdebat

Alexander Pechtold (D66) en Jolande Sap (GroenLinks) nemen op vrijdagavond 3 augustus a.s. deel aan COC’s Roze Verkiezingsdebat. Ook Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Jasper van Dijk (SP), Ronald Plasterk (PvdA), Madeleine van Toorenburg (CDA), Hero Brinkman (DPK), Henk Krol (50Plus) en Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) doen mee aan de discussie.

Aan de vooravond van de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride gaan de politieke kopstukken van Nederland in debatcentrum De Rode Hoed in discussie over ‘roze’ thema’s die spelen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. De politici zullen door ervaringsdeskundigen bevraagd worden over zaken als de weigerambtenaar, veiligheid, voorlichting in het onderwijs en openlijk homoseksuele docenten op religieuze scholen.

Het debat, dat gepresenteerd wordt door journalist en presentator Frénk van der Linden, is gratis toegankelijk voor pers en publiek (op basis van wie eerst komt, wie eerst maalt). Praktische gegevens vindt u onderaan dit bericht.

De roze stem is een politieke factor van betekenis bij de Tweede Kamerverkiezingen. Meer dan een miljoen Nederlanders is lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender (LHBT). Uit onderzoek blijkt dat ‘roze’ onderwerpen voor tweederde van de LHBT’s een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje.

Het vorige Roze Verkiezingsdebat vond plaats in 2010 – zie foto. In een afgeladen Studio-K in Amsterdam presenteerden partijen toen maar liefst twee initiatiefwetsvoorstellen, over respectievelijk een hatecrimes-artikel in de strafwet en homoseksuelen op religieuze scholen.

Het Roze Verkiezingsdebat 2012 is een initiatief van het COC i.s.m. De Rode Hoed.

COC’s Roze Verkiezingsdebat 2012
Datum: vrijdag 3 augustus 2012
– aanvang debat: 20.00 uur
– inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: De Rode Hoed – Keizersgracht 102 te Amsterdam
Gratis toegankelijk

Zie voor aanmelding en meer informatie onze Facebook-pagina.

Zie voor meer roze politieke informatie onze GayVote-site!

[Bron: COC NL]