Terug naar overzicht

EEN ROZE WOLK - themamiddag LHBT-ouderschap in Nijmegen

Op zaterdag 29 september a.s. organiseren Fiom en COC Nijmegen ‘Een Roze Wolk’- een themamiddag over LHBT-ouderschap – in Forum De Ganzenheuvel te Nijmegen.

Voor lesbische vrouwen, homoseskuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) is het krijgen van kinderen geen vanzelfsprekendheid. Er bestaan veel mogelijkheden om als paar van het gelijke geslacht kinderen te krijgen, maar daar staat een woud aan regels en juridische procedures tegenover.

Roze Wolk biedt de mogelijkheid daar meer over te weten te komen. Tijdens de verschillende plenaire en workshoprondes komen professionals en ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij leggen de procedures uit en beantwoorden de vragen die leven bij de aanwezigen.

Monique Stals van Fiom geeft aan dat de themamiddag zo is ingericht dat er ruimte is voor alle vragen en onduidelijkheden van de aanwezigen. “De jurist is bijvoorbeeld ook tijdens de borrel aanwezig om vragen te beantwoorden van stellen.”

De bijeenkomst is erop gericht om mensen met een stevige kinderwens, maar ook LHBT’s die pas net nadenken over mogelijk ouderschap alle informatie te bieden die zij nodig hebben. Een vrolijk intermezzo zal de thema

How to make your ex want you back

middag opfleuren.

EEN ROZE WOLK – themamiddag LHBT-ouderschap

Datum: zaterdag 29 september – vanaf 12.30 uur
Locatie: Forum De Ganzenheuvel, Ganzenheuvel 56 te Nijmegen

De themamiddag gratis te bezoeken, maar de organisatie heeft wel graag dat mensen zich van te voren aanmelden via [email protected]. Zij kunnen dan meteen aangeven welke twee workshoprondes graag bezocht worden: twee vaders (adoptie of draagmoederschap), twee moeders (rol van de donor in de opvoeding) en kinderen van ouders van hetzelfde geslacht.

[Bron: COC Nijmegen – Foto: @ nerdcoregirl]

zp8497586rq