Terug naar overzicht

Veiligheidspact tegen discriminatie

Op zondag 30 september a.s. vindt in de Amsterdamse Westerkerk de ondertekening van het Veiligheidspact tegen discriminatie plaats.  Daaronder ook Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam.

Voorafgaand aan de ondertekening worden bloemen gelegd bij het Homomonument, de Syrich-orthodoxe kerk, de Fatih moskee, het Anne Frankbeeld en de Westerkerk. Sprekers zijn: Ineke van de Valk, Laurens Buijens, Elise Friedman en Henk Krol.

Met het Veiligheidspact nemen organisaties van moslims, joden, christenen, seculieren en lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) scherp stelling tegen alle vormen van discriminatie en geweld in de Nederlandse samenleving en beloven zij zich actief daartegen in te zetten. Ook verklaren ondertekenaars zich bereid om bovengenoemde boodschap uit te dragen en indien nodig daarover de discussie aan te gaan met de eigen achterban en gelijkgezinden.

In de praktijk betekent dit de bereidheid om deel te nemen aan activiteiten als: publieke stellingname bij incidenten, dreigende situaties en brandende kwesties, (symbolische) bescherming van (religieuze) gebouwen, huizen en personen, deelname aan onderwijsprogramma’s en buurtbemiddeling bij spanningen.   

Datum: zondag 30 september 2012
Tijden:
– 13.00 uur: start Bloementocht vanaf Westermarkt
– 14.00 uur: bijeenkomst in de Westerkerk
– 16.00 uur: afsluiting

Zie de FLYER voor meer informatie.