Terug naar overzicht

We Are Free-conferentie in Amsterdam

Stichting Secret Garden organiseert op 27-29 september 2012 in het Mozeshuis op het Waterlooplein in Amsterdam de conferentie We Are Free – een driedaags, internationaal evenement dat de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT's) met een multiculturele en islamitische achtergrond wilt bevorderen.

Veel lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT'ers) voelen zich niet veilig om in hun dagelijkse leefomgeving uit de kast te komen. Op hun werk, op school, op straat en thuis voelen ze zich vaak bedreigd. Ook zijn er vele LHBT'ers over de hele wereld die zich genoodzaakt voelen om hun hele hebben en houden, familie, geliefden en toekomstplannen, achter te laten in hun land van herkomst. Deze mensen hopen op een nieuw bestaan en zoeken een nieuwe plek om te wonen, waar ze wel zichzelf kunnen zijn, en waar ze kunnen genieten van de vrijheid om hun eigen leven te kunnen leiden zonder schaamte en angst.

We Are Free is een internationaal evenement waar iedereen, individuen en organisaties in Europa en daarbuiten, hand in hand en met één stem NEE zeggen tegen alle vormen van discriminatie. NEE zeggen tegen geweld en ruimte creëren voor een betere omgeving en vrijheid voor seksuele diversiteit. Doelstelling de samenwerking en kennisuitwisseling te bevorderen tussen organisaties die zich me

http://exbacksms.com/ How to win back your ex

t deze doelgroep bezig houden. Daarnaast biedt het evenement ruimte voor ontmoeting tussen LGBT's met een islamitische achtergrond, van binnen Amsterdam en buiten Amsterdam. Meepraten, meedenken en meebeslissen – daar gaat het om tijdens We Are Free.

Deelnemers zijn ondermeer de Amsterdamse wethouder Andrée van Es, de Tweede Kamerleden Ahmed Marcouch en Khadija Arib, Europarlementariërs Emine Bozkurt en Sophie in ’t Veld, Ellie Lust en Souad Boumendien (politie Amsterdam-Amstelland – netwerk Roze in Blauw), directeur Koen van Dijk van COC Nederland, Ali Hili (Iraqi LHBT), publiciste Samira Bouchtibi,en LHBT-activisten uit Algerije, België, Dubai, Egypte, Frankrijk, Irak, Saoedi-Arabië, Syrië en Turkije.

Secret Garden zet zich er voor in om homoseksualiteit binnen migrantenkringen in Nederland bespreekbaar te maken en om veiligheid, tolerantie en acceptatie van LHBT'ers te vergroten. Overal in Europa zijn organisaties zoals Secret Garden actief, die zich specifiek richten op LHBT'ers in migrantenkringen, maar ook in veel landen buiten Europa waar homoseksualiteit verboden en strafbaar is zijn er initiatieven van mensen en organisaties die onder gevaarlijke omstandigheden het leven van LHBT's willen verbeteren.

Meer informatie op de website van Secret Garden.

zp8497586rq