Terug naar overzicht

Omgaan met homoseksualiteit in hulpverlening, kerk en school

Op zaterdag 10 november a.s. wordt de landelijke themadag ‘Met Andere Ogen: omgaan met homoseksualiteit in de hulpverlening, in de kerk en op school’ gehouden. De themadag is een activiteit van LCC Plus Projects – een samenwerkingsverband van christelijke LHBT-organisaties.

Deze themadag is in het bijzondergericht op christelijke hulpverleners, docenten, jeugdwerkers, ambtsdragers en kerkelijk werkers die graag willen weten hoe zij in hun beroepspraktijk om (kunnen) gaan met homo’s en lesbiennes. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Vragen die aan de orde komen, zijn:

Hoe creëer ik op mijn school of op de jeugdclub een veilige omgeving voor  homojongeren? Welke ruimte is er in mijn kerk voor gemeenteleden met een homoseksuele geaardheid? Hoe verbind ik Bijbelse richtlijnen aan goede hulpverlening?

Deze vragen kunnen spanningen oproepen. Leerlingen kunnen hard zijn in hun oordeel naar elkaar. Als kerk samen met homo’s en lesbiennes zoeken naar wegen om te bewandelen kan een proces zijn van vallen en opstaan. Vanuit pastorale en professionele hulpverlening is het soms laveren tussen kwetsbaarheid en overtuigingen.

De dag biedt een gevarieerd programma met lezingen, workshops en discussie. Tijdens de themadag zal een informatiemarkt aanwezig zijn waar materiaal ro

aquaponics internship hawaii

nd homoseksualiteit binnen hulpverlening, onderwijs en kerk gepresenteerd wordt en deelnemers terecht kunnen met hun vragen.

Datum: zaterdag 10 november 2012
–        inloop vanaf 9.30 uur
–        start vanaf 10.00 uur
–        eindtijd: 17.15 uur
Locatie: Kerkgebouw ‘De Lichtboog’ – Kruisboog 22 te Houten

Aanmelding voor 5 november a.s. – entreebedrag: € 15,- (incl. koffie, thee en lunch)
Meer informatie over het programma en aanmelding vindt u in de flyer.
U kunt deze HIER downloaden.

zp8497586rq