Terug naar overzicht

Baanbrekend boek over gender gerelateerd geweld

what can i do to get my ex back

Met The Gender Based Lie doorbreekt imam Muhsin Hendricks het taboe in de moslimgemeenschap rond ‘gender gerelateerd geweld’. Vanuit zijn organisatie The Inner Circle heeft de Zuid-Afrikaanse imam dit baanbrekende boek samen met Ayesha Petersen geschreven.  Het boek wordt gepresenteerd tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Ma’ruf – een nieuwe organisatie die wil inspireren en empoweren op het gebied van culturele, religieuze, seksuele en genderdiversiteit in onze maatschappij.

Op woensdag 28 november a.s. wordt het eerste exemplaar in het stadsdeelkantoor van Amsterdam Nieuw-West door imam Muhsin Hendricks uitgereikt.

In de moslimgemeenschap heerst nog een groot taboe op gender gerelateerd geweld. Reden voor Imam Hendricks een lans te breken voor de slachtoffers om de spiraal van geweld te doorbreken middels het boek  The Gender Based Lie. In het eerste gedeelte staan persoonlijke, intieme verhalen van vrouwen en een transgender. In het tweede gedeelte van het boek worden diepgaande, theologische analyses van Koranverzen en Hadiths (overleveringen) onderzocht. Vanzelfsprekend worden de Koranverzen en Hadiths die gebruikt worden om het geweld te rechtvaardigen, aangehaald.

Hoogleraar Islam studies, feministe, schrijfster en Imam Amina Wadud over The Gender Based Lie: “This work is impeccably done, worthy of our attention and sure to become part of the solution: raising our societies toward the highest principles and ideals already fundamental to Islam.”

Het nieuwe vrijwilligersproject Ma’ruf (Common Ground), dat op 26 november start en als credo ‘Educate, Empower, Engage!’ hanteert, wil inspireren en empoweren op het gebied van culturele, religieuze, seksuele en genderdiversiteit in onze maatschappij.

what can i do to get my ex back

-cultuur/baanbrekend-boek-over-gender-gerelateerd-geweld/attachment/maruf” rel=”attachment wp-att-11684″>

Ma’ruf streeft naar een samenleving die vrij is van elke vorm van discriminatie op grond van seksuele oriëntatie of genderidentiteit, een samenleving waarin mensen onderling verbonden zijn ongeacht hun verschillende religieuze overtuigingen en opvattingen rondom seksuele diversiteit.

Hun eerste activiteiten vinden plaats tijdens de Week Zonder Geweld. Met als afsluitende activiteit de Booklounge. Naast de Booklounge zullen er ook lezingen over Basic Islam worden gegeven, een gesloten bijeenkomst voor Moslim LHBT’ers gehouden en er is ook een bezoek gepland om naar de VN-missie in Genève te gaan.

Het project is mede mogelijk gemaakt door E-Motive (Oxfam Novib) en COC Nederland.

Ma’ruf, de VVD Amsterdam Nieuw-West en campagne WE CAN end all violence against women nodigen u van harte uit om deze Booklounge bij te wonen tijdens de Week Zonder Geweld.

Booklounge ‘The Gender Based Lie’

Datum: woensdag 28 november 2012 – vanaf 13.30 uur – zie programma hieronder
Locatie: Stadsdeel Nieuw-West, stadsdeelkantoor Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam
Aanmelding wordt zeer op prijs gesteld – dat kan via [email protected]

Programma
13.30 -13.45 uur – Inloop
14.00 uur – Opening en Welkomstwoord door Nazima Shaikh woordvoerder Ma’ruf
14. 05 uur – Toespraak van de heer Dino Suhonic initiatiefnemer en coördinator project Ma’ruf
14.15 uur – Introductie The Gender Based Lie coauteur Ayesha Petersen (Engels vertaald NL)
14.30 uur – Passagevoordracht Imam Muhsin Hendricks met discussie en debat (Engels vertaald NL)
15.30 uur – Signeersessie Ayesha Petersen & Imam Muhsin Hendricks
16.00 uur – Afsluitend dankwoord woordvoerder Ma’ruf
16.05- 17.00 uur – Informeel samenzijn
17.00 Sluiting

[Bron: Ma’ruf – Foto COC NL: Imam Muhsin Hendricks tijdens een door COC Nederland georganiseerd bezoek aan Nederland in 2011]

 

 

 

 

 

zp8497586rq