Terug naar overzicht

Oproep aan de kardinalen van Europees Forum LHBT-christenen

Op de dag van het aftreden van paus Benedictus XVI heeft het European Forum of Lesbian Gay Bisexual and Transgender Christian Groups een publieke oproep uitgebracht gericht aan de kardinalen die uit hun midden de opvolger van de aftredende paus gaan kiezen.

Het European Forum maakt in een persverklaring duidelijk dat ze ‘de wijze beslissing’ van paus Benedictus XVI om af te treden verwelkomen. De organisatie roept de kardinalen die zijn opvolger gaan kiezen op rekening te houden met de noden en behoeften van christelijke LHBT’s en zich uit te spreken tegen homo/transfobie gebaseerd op misvattingen over bijbelteksten en andere godsdienstige teksten.

“In de afgelopen jaren is er een openhartige dialoog op gang gekomen met vele bisschoppen in de Rooms-Katholieke Kerk”, zegt Michael Brinkschröder – zelf katholiek en mannelijke voorzitter van het European Forum. “Wij hopen dat de nieuwe paus deze dialoog verder zal toelaten en zelf zal stimuleren dat deze dialoog zich verder ontwikkelt en verdiept, zodat katholieken in al hun diversiteit een rol kunnen spelen in het leven van hun kerk.”

Het European Forum of Lesbian Gay Bisexual and Transgender Christian Groups is een koepelorganisatie uit 22 Europese landen met 46 lid-organisaties, bestaande uit anglicanen, katholieken, orthodoxen en protestanten.

 

 

Een pdf-bestand met de letterlijk tekst van de oproep kunt u HIER downloaden.

[Bron: European Forum LGBT Christian Groups – Foto paus Benedictus XVI – M. Mazul-www.thepapalvisit.org.uk]