Terug naar overzicht

Jezelf kunnen zijn in de Indische Buurt

Op vrijdag 15 maart a.s. wordt een voorlichtingsbijeenkomst over seksuele diversiteit gehouden in de Indische Buurt in Amsterdam.

Over seksualiteit praten is bij migranten een taboe. Hierdoor ontstaan vaak misverstanden over jongeren, bijv. over wat homoseksualiteit inhoudt. Doel van de bijeenkomst is het onderwerp bespreekbaar maken en de discussie op gang brengen onder ouders van etnische minderheden, zelforganisaties, onderwijsorganisaties en besturen van religieuze instellingen over wat zij zelf kunnen doen op het gebied van LHBT-emancipatie en het bevorderen van tolerantie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Assadaaka Community in samenwerking mte Stichting De Bloem – intercultureel ontmoetingscentrum voor vrouwen in Amsterdam-Oost, Stichting Sadhna en Stichting De Hoop. Deze bijeenkomst is een vervolg van het trainingsweekend ‘Jezelf kunnen zijn in Oost’ in Zandvoort op 5 en 6 oktober 2012 georganiseerd door Connecting Differences, een interactieve informatieochtend op 25 januari jl. georganiseerd door Stichting De Bloem samen met de Assadaaka Community en Stichting Sadhna en een voorbereiding op de werkconferentie op 4 april a.s. georganiseerd door het Stadsdeel Zeeburg.

Ouders, buurtmanagers, welzijnswerkers, jongerenwerkers, kaderleden, actieve buurtvrijwilligers en stadsdeelmedewerkers worden allen uitgenodigd om mee te praten.

JEZELF KUNNEN ZIJN in de INDISCHE BUURT – voorlichtingsbijeenkomst seksuele diversiteit

Datum: vrijdag 15 maart 2013 – vanaf 19.00 uur t/m 21.30 uur
Locatie: Centrum Ruma Khami – Makassarplein 1 te Amsterdam

Programma:

  • Inleiding door Saskian Hubelmeijer
  • Lezing door Ahmed El Mesri
  • Introspectie met  Lies Bierenbroodspot
  • Vertoning van de film ‘De zus van Zahra’ – Een jonge vrouw die verschillende Arabische homoseksuelen interviewt, waaronder haar eigen zus. Mannen en vrouwen vertellen openhartig wat zij tegenkwamen in zichzelf en bij hun omgeving naar aanleiding van hun ‘coming out’ (uit de kast komen).
  • Discussie
  • Afsluiting  

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst!

De organisatoren zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via telefoonnummer 020-7525131 (06-47440672) Of via email: [email protected].

[Bron: Assadaaka Community – Illustratie Amsterdam-Indische Buurt: Centraal Bureau voor de Statistiek]