Terug naar overzicht

‘Dat de pleegouders van Yunus lesbisch zijn, doet er niet toe’

Dat de pleegouders van Yunus lesbisch zijn, doet er niet toe. Dat zegt COC-voorzitter Tanja Ineke in een reactie op het nieuws dat de pleegouders van Yunus zijn ondergedoken omdat zij zich niet langer veilig voelen, vanwege de druk uit Turkije om Yunus bij hen weg te vallen. Het COC wil dat de Nederlandse regering de Turkse premier Erdogan daar op aanspreekt.

“Onderzoek na onderzoek toont aan dat het voor kinderen niet uitmaakt of ze opgroeien in een lesbisch, homo- of heterogezin”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. “Het gaat om de kwaliteit van de ouders, en pleegzorg heeft vastgesteld dat de kwaliteit van deze pleegouders uitstekend is. Dat die pleegouders lesbisch zijn, hoort geen issue te zijn.”

Het COC vindt het ongehoord dat de Turkse premier Erdogan de suggestie wekt dat het lesbisch zijn van de pleegouders van Yunus een probleem is. “Wij willen dat de Nederlandse regering de Turkse premier hier op aanspreekt als hij volgende week in Nederland is”, zegt Ineke.

Het pleeggezin van de 9-jarige Yunus is noodgedwongen ondergedoken op een geheim adres. Yunus woont al sinds hij vijf maanden oud was bij zij pleegouders. In Turkije woedt over dit pleeggezin een verhit debat, omdat de pleegouders lesbisch zijn. De Turkse premier Erdogan is volgende week voor een officieel bezoek in ons land en wil deze kwestie dan aan de orde stellen.

Het COC vindt verder dat de Turkse premier dit gezin met rust moet laten. “Dan kunnen ze weer verder met hun leven, dan kan Yunus weer gewoon naar school”, zegt COC-voorzitter Tanja Ineke.

[Bron: COC NL]

Zie ook:
‘Turkse zorg om pleegkinderen bij Europese roze ouders ongegrond’