Terug naar overzicht

Amerikaanse dominee oprichter Internationale Roze Kerk in Den Haag

De Amerikaanse dominee Barbara Rogoski is de oprichter en voorganger van de nieuwe Internationale Roze Kerk (IRK) die vanaf 8 september a.s. diensten gaat houden in het Bastacafé van COC Haaglanden. Op zondag 9 juni a.s. wordt daar een open dag gehouden voor alle geïnteresseerden om haar willen ontmoeten of als vrijwilliger willen bijstaan.

Spiritualiteit, homoseksualiteit en gemeenschapszin komen samen in de nieuwe Internationale Roze Kerk (IRK) die vanaf 8 september 2013 zijn deuren opent. Speciaal voor alle gelovige lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) en hun familie en vrienden wordt er elke maand een speciale dienst gehouden in twee talen, Engels en Nederlands, en met moderne en traditionele elementen.

Oprichter en voorganger van de IRK is de Amerikaanse dominee Barbara Rogoski OMC. Zij zorgt voor een dienst die traditionele christelijke gebeden en muziek bevat, maar speciaal voor jongeren ook christelijke popmuziek en live-optredens.

De dienst wordt elke tweede zondag van de maand gehouden in Bastacafé van COC Haaglanden. Hoewel een café geen gewone plaats is voor een kerkdienst, maakt het samenkomen van gelovigen om te bidden en te zingen van elke plaats een bijzondere ervaring. Bijkomend voordeel is dat er na de dienst ruim gelegenheid is om na te praten met een kopje koffie.

“Er is een behoefte aan spirituele verbinding in de LHBT-gemeenschap in onze regio”, zegt voorzitter Harry Derksen van COC Haaglanden. “Wij vertrouwen erop dat deze kerkdienst een steun zal zijn voor onze leden en een plaats zal zijn voor jongeren die gelijkgestemden zoeken. Ook zal de IRK borg staan voor liefdevolle aandacht voor ouderen.”

De komende maanden zal dominee Rogoski een enthousiast team van vrijwilligers om zich heen verzamelen om te zorgen voor muziek en andere ondersteuning. Ook wil zij zorgen voor kinderopvang tijdens de dienst en een verkooppunt met de nieuwste christelijke boeken, cd’s en dvd’s.

OPEN DAG – op zondag 9 juni a.s. van 14.00 tot 17.00 uur is er voor alle geïnteresseerden een open dag in het Bastacafé – Scheveningseveer 7 te Den Haag. Barbara Rogoski ontvangt dan graag mensen die de kerkdienst willen bezoeken of die haar als vrijwilliger willen bijstaan.

[Bron & Foto Barbara Rogoski: COC Haaglanden]