Terug naar overzicht

Minister Schippers opent homo-voetbaltoernooi

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) zal zaterdag 29 juni samen met KNVB-voorzitter Michael van Praag het heterovriendelijke voetbaltoernooi ‘Voetbalschoenen Uit de Kast!’ officieel openen.

Daarmee geven ze tevens het startschot voor het sportprogramma van Roze Zaterdag 2013 in Utrecht, waar het voetbaltoernooi onderdeel van is.

Kristiaan Schimmel, organisator van het toernooi is trots op de aanwezigen: “Emancipatie in het voetbal staat sinds een jaar hoog op de agenda bij de beleidsbepalers en dat juichen we toe. Zelf proberen we middels het toernooi een bijdrage te leveren. Het is mooi om te zien dat dat door de minister en de KNVB-voorzitter wordt gewaardeerd.”

‘Voetbalschoenen Uit de Kast!’ wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door website Gay.nl. Het toernooi wordt door de Nederlandse voetbalbond KNVB ondersteund.

Aan het laagdrempelige toernooi doen homo’s, hetero’s, mannen en vrouwen mee, in gemixte teams, die normaal gesproken niet zo snel het voetbalveld zouden opstappen.

Tijdens Roze Zaterdag vinden naast het voetbaltoernooi diverse andere sportevenementen plaats. Er zijn tennis-, squash-, volleybal-, worstel-, rugby- en zwemwedstrijden.

Het toernooi vindt van 10.00u tot 17.00u plaats op Sportcentrum Olympos in Utrecht. De officiële opening zal rond 10.30 worden verricht. Ook Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, is bij de opening aanwezig.

[Bron: Gay.nl – Foto minister Edith Schippers: Rijksoverheid.nl]