Terug naar overzicht

Gay Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk

Op zondag 4 augustus a.s. wordt opnieuw de Gay Pride Kerkdienst georganiseerd – een officieel onderdeel van de Amsterdam Gay Pride. De roze viering wordt gehouden in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam en begint om 12.30 uur. Het thema is: ‘Reflect’ en sluit aan bij het thema van de Gay Pride.

De dienst wordt ingevuld door bekende en minder bekende Nederlanders. Theatermaker Ferdinand Borger doet de uitleg en is ook verantwoordelijk voor de vormgeving,. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sjors van der Panne en Anne van Veen. Medewerking wordt verder verleend door Monique Samuel die de Bijbellezingen verzorgt en Sipke-Jan Bousema die een column zal uitspreken en wiens Strijders voor de Liefde-campagne wordt ondersteund door de collecte van de dienst te schenken aan het PrideFonds van Amnesty International en COC Nederland.

GAY PRIDE KERKDIENST
Datum: zondag 4 augustus – vanaf 12.30 uur
Locatie: Keizersgrachtkerk – Keizersgracht 566 te Amsterdam

De dienst wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam, de Keizersgrachtkerkgemeente, het LKP – de Landelijke Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging en CHJC – Vereniging van Christelijke Homo’s, Lesbiennes en Biseksuelen.

[Bron: LKP – Foto Keizersgrachtkerk: CC-Marion Golsteijn]