Terug naar overzicht

Lancering Netwerk Roze FNV

Tijdens Coming Out Dag op 11 oktober heeft de officiële kick off van Het Netwerk Roze FNV plaats. De opening van het netwerk wordt verricht door FNV-voorzitter Ton Heerts bij FNV Bouw in Woerden.

Het Netwerk Roze FNV is een netwerk voor en door alle leden van alle FNV-bonden. In het netwerk zitten lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s), iedereen die zich op enige wijze vanuit een bepaalde roze achtergrond met het netwerk verbonden voelt en hun bondgenoten.

Sociaal veilig werkklimaat

Het netwerk organiseert activiteiten die passen binnen het thema.

Netwerk Roze FNV

“In het netwerk werken we aan een sociaal veilig werkklimaat voor LHBT’s, door discriminatie te voorkomen en te bestrijden. We delen informatie over de problemen die LHBT’s tegenkomen op de werkvloer en bij het zoeken naar werk vanwege hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit. We verzamelen voorbeelden van succesvolle aanpak van deze problemen en zorgen dat die kennis verspreid wordt. Ook vakinhoudelijk werken we aan lgbt-vriendelijk klimaat bijvoorbeeld op scholen, bij de politie en in de zorg”, zegt voorzitter Vincent Lorijn van de beleidscommissie LGBT van Abvakabo FNV.

Het Netwerk Roze FNV kan terugvallen op kaderleden, vakbondsbestuurders, adviseurs en juristen om zowel op de werkvloer als op collectief niveau met de werkgevers en de overheid zaken te verbeteren en voor de toekomst problemen te voorkomen.

Presentatie resultaten onderzoek

Ook presenteert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) op 11 oktober het onderzoek Seksuele Oriëntatie en Werk. Leden van Abvakabo FNV hebben meegewerkt aan dit onderzoek. De resultaten specifiek binnen de sectoren van Abvakabo FNV worden begin november gepresenteerd.

De vlag uit

Op de hoofdkantoren van de FNV zal de regenboogvlag gehesen worden, als support voor Coming Out Dag en de kick off van het Netwerk Roze FNV

[Bron/Illustratie: FNV]