Terug naar overzicht

ADO Den Haag in de Maatschappij wint John Blankensteinprijs 2013

Tijdens een spetterende show is tijdens het WHAT Festival de John Blankensteinprijs door wethouder Karsten Klein uitgereikt aan ADO Den Haag in de Maatschappij.

De jury heeft door de toekenning van de prijs aan ADO het belang willen onderstrepen van het creëren van een veilig en open voetbalklimaat door het onderwerp seksuele diversiteit simpelweg bespreekbaar te maken binnen de club. ADO Den Haag neemt hiermee binnen de Eredivisie Voetbal duidelijk het voortouw.

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij stelt zich ten doen samen met haar maatschappelijk partners bij te dragen aan sportieve en respectvolle jongeren, toekomstperspectief bieden aan en de gezondheid bevorderen van inwoners van de regio Haaglanden, en mensen dichter bij elkaar brengen. Om deze missie te laten slagen worden onder de vlag van de stichting projecten uitgevoerd waar het voetbalbedrijf met haar spelers, staf, medewerkers een voorbeeldfunctie vervullen.

John Blankenstein Prjis Den HaagDe John Blankensteinprijs is de jaarlijkse LHBT-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag.

Deze prijs is in 2009 ingesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de LHBT-emancipatie in Den Haag.

Met de jaarlijkse uitreiking wordt het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken én houden van het thema seksuele en genderdiversiteit.

De prijs is vernoemd naar de voormalig voetbalscheidsrechter en voorzitter van COC Haaglanden John Blankenstein. Eind jaren ’80 kreeg hij nationale en internationale bekendheid door als één van de eerste professionele voetbalscheidsrechters voor zijn homoseksualiteit uit te komen.

De John Blankenstein Prijs bestaat uit een kunstobject van de Haagse goudsmid Liesbeth Busman en een cheque ten waarde van € 2.500,–.

De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

[Bron: COC Haaglanden – Illustratie: ADO Den Haag in de Maatschappij]