Terug naar overzicht

COC Songfestival op 30 november in Maastricht

Het 19de Nationaal COC Songfestival wordt op zaterdag 30 november 2013 gehouden in La Bonbonnière in Maastricht. Het festival wordt dit jaar georganiseerd door COC Limburg, dat met het liedje ‘Fatigay’ door Ethique Gayletique vorig jaar het Nationaal COC Songfestival won.

Presentatie

Net als vorig jaar ligt de presentatie van het songfestival in de vakkundige handen van Margreet Dolman. Co-host is Mike Starink die verslag doet uit de Pinkroom.

Met de organisatie door COC Limburg is het COC Songfestival terug bij zijn wortels. Het eerste songfestival werd in 1995 in Maastricht gehouden – en toen wonnen de Limburgers ook meteen.

Vakjury

De deelnemers aan het COC Songfestival worden beoordeeld door een professionele vakjury onder leiding van Eurovisiedeelneemster Joan Franka, die ook een gastoptreden zal verzorgen. De vakjury bestaat verder uit: Ella Bandita, Rob Rebergen-Schaap en Maria van Oosten.

Deelnemers

De 14 deelnemers van 2013 zijn: DWH Delft, Stichting Outway, Workplace Pride en de COC’s van Deventer, Eindhoven, Haaglanden,Kennemerland, Leiden, Limburg, Nijmegen, Noord-Holland Noord, Noordoost-Brabant en Zeeland.

Nationaal COC Songfestival

Het Nationaal COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland het festival een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks een groot aantal COC-verenigingen en andere LHBT-organisaties aan meedoen.

19de NATIONAAL COC SONGFESTIVAL
Datum:
zaterdag 30 november 2013 – vanaf 19.30 uur
Locatie:
La Bonbonnière, Achter de Comedie 1 te Maastricht

Zie voor alle informatie en kaartverkoop de website van het Nationaal COC Songfestival.

[Bron/Illustratie: Nationaal COC Songfestival]