Terug naar overzicht

Actieplan voetbal gelanceerd in Vlaanderen

Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet en een aantal voetbalclubs hebben op woensdag 11 december jl. de aftrap gegeven van het actieplan “Holebi of hetero, maak er geen spel van!” 

Een communicatiecampagne en concrete initiatieven moeten zorgen voor sensibilisering, genuanceerde beeldvorming en empowerment in de voetbalwereld.

“Voetbal is en blijft dé sport voor jong en oud in België, ongeacht afkomst, huidskleur, religie of seksuele voorkeur”, zegt Pascal Smet. “We hebben vandaag zowel de spelers, de clubs, de scheidsrechters als de supporters mee aan boord om heel concreet werk te maken van de verdere maatschappelijke aanvaarding van holebiseksualiteit.”

De aftrap van het actieplan wordt gegeven met de campagne The only gay in football die seksuele diversiteit in het voetbal zichtbaar en bespreekbaar moet maken. Daarvoor komt de enige openlijk geoute voetballer, Robbie Rogers, zondag naar België om de match KAA Gent-RSC Anderlecht af te trappen.

De campagne wordt vooral via sociale media gevoerd, met een Facebookpagina en op Twitter. Daarnaast wordt de huidige trainersopleiding aangevuld met didactisch materiaal dat dieper ingaat op holebiseksualiteit. Vanaf begin 2014 is er een toolkit beschikbaar voor iedereen die rond de thematiek aan de slag wil gaan in het voetbal.

Kijk voor het plan op Maakergeenspelvan.be.
Kijk voor de campagne op de Facebookpagina.

[Bron/Illustratie: Gelijke Kansen in Vlaanderen]

 

 

 

[Bron/Illustratie: