Terug naar overzicht

PINK CHRISTMAS KERKDIENST

Op vrijdag 20 december a.s. wordt voor de derde keer de Pink Christmas Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk (Keizersgracht 566) in Amsterdam gehouden. Thema: ‘A Queer Surprise’.

En het werd hoog tijd: eindelijk eens geen man op de kansel. Mariecke van den Berg, queer theologe, gaat ons voor en staat stil bij het verhaal van bijvrouw Hagar en haar zoon Ismaël, een verhaal dat opvallend veel  gelijkenis vertoont met het geboorteverhaal van Jezus.

Nog een hoogtepunt in de dienst: het interview met Tania Barkhuis, oud-directeur van COC Amsterdam en jarenlang betrokken geweest bij de dialoog over religie, homoseksualiteit en ethiek en het werk voor en met transgenders. Tania wordt geïnterviewd door Wilfred Scholten (NCRV).

Verder wordt aan de dienst meegewerkt door Dennis Boutkan (Bijbellezing), Dolly Bellefleur, het Rozenkoor en organist Jos van der Bijl. Om 20.45 uur start een speciale Kerst Sing Inn o.l.v. Dolly Bellefleur.

De Pink Christmas Kerkdienst is een initiatief van het LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging – en de Protestantse Kerk Amsterdam.

PINK CHRISTMAS KERKDIENST – A QUEER SURPRISE
Datum:
vrijdag 20 december 2013 – vanaf 21.00 uur
Locatie: Keizersgrachtkerk – Keizersgracht 566 te Amsterdam

[Bron/Illustratie: LKP]