Terug naar overzicht

KNVB ontvangt UEFA Hattrick Award

De KNVB heeft voor het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlands voetbal de UEFA Hattrick Award ontvangen. Maandag 16 december kreeg KNVB-voorzitter Michael van Praag de prijs officieel overhandigd door Allan Hansen, voorzitter van de UEFA Hattrick Committee en van de Deense voetbabond.

Het KNVB-actieplan ‘Voetbal is voor iedereen’ is door het UEFA Executive Commitee uitgeroepen tot ‘Best Social Project’ van 2012 en beloond met een zogeheten UEFT Hattrick Award. Het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal werd op 11 oktober 2012 door de KNVB gepresenteerd.

De KNVB heeft in samenwerking met een aantal ‘roze’ partners – waaronder COC Nederland – een elftal actiepunten benoemd ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal. De actiepunten variëren van het verwerken van het thema in het reeds bestaande opleidings- en voorlichtingsmateriaal tot het verzorgen van workshops en het aanstellen en ondersteunen van vertrouwenspersonen in de verschillende KNVB-districten.

De UEFA Hattrick awards zijn onderdeel van het bredere Hattrick programma van de Europese voetbalbond. Het programma is erop gericht Europese voetbalbonden te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van de sport en het onder de aandacht brengen van zogeheten ‘best practices’. De UEFA Hattrick awards kennen vijf categorieën: best investment project, best grassroots project, best social project, best special project en best women’s football development project.

[Bron: KNVB – Foto Michael van Praag & Allan Hansen: KNVB-Eric Verhoeven]