Terug naar overzicht

Roze Ouderschap in Utrecht

Op zaterdag 22 februari 2014 organiseert Genius (Gay Professionals Netwerk) in Utrecht een bijeenkomst over roze ouderschap. Veel informatie en persoonlijke verhalen van Adoptiestichting A New Way (adoptie) en Stichting Meer dan Gewenst (co-ouderschap) en een lezing universitair docent dr. Henny Bos.

Adoptiestichting A New Way
Al ruim 10 jaar adopteren paren van gelijk geslacht kinderen uit de Verenigde Staten. Tot voor kort was dit de enige mogelijkheid om via interlandelijke adoptie een gezin te kunnen vormen. Adoptiestichting A New Way (ANW) begeleidt sinds medio 2011 alle procedures met Amerika. Tussen de 30-40 procent van de paren die zich melden is van gelijk geslacht en tussen de 30-40 procent van de plaatsingen vindt ook plaats bij paren van gelijk geslacht. Tijdens de bijeenkomst zal iemand van A New Way vertellen hoe de procedure via de Verenigde Staten werkt en zal er ook een homostel aanwezig zijn om hun ervaringen te delen.

Stichting Meer Dan Gewenst
Zet zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. MdG organiseert informatieve bijeenkomsten over o.a. juridische, sociale en klinische aspecten van roze ouderschap waar men elkaar kan ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Voorzitter Jelle Martens en bestuurslid Sara Coster (kinderwenscoach, auteur van ”De wens en de vaders’, moeder van 2 kinderen in co-ouderschap met homostel) zullen hun ervaringen delen.

Henny Bos
Universitair hoofddocent Henny Bos (Universiteit van Amsterdam) is dé wetenschappelijk expert als het om roze ouderschap gaat. Zij geeft een lezing waarin o.a. de ontwikkeling van de betrokken kinderen wetenschappelijk onderbouwd duidelijk gemaakt wordt. Ze zal daarvoor een overzicht geven van de afgesloten en lopende studies met betrekking tot roze ouderschap.

GENIUS – ROZE OUDERSCHAP
Datum: zaterdag 22 februari 2014 – zaal open vanaf 13.00 uur – aanvang programma: 13.30 uur
Locatie: Winkel van Sinkel, Oude gracht 158 te Utrecht
Kosten: middagprogramma inclusief borrel kost 15 euro per persoon, dranken bij borrel voor eigen rekening. Middag met borrel en het aansluitende diner kost 55 euro per persoon (inclusief 2 drankjes bij het diner).
Meer informatie op de site van Genius of mail [email protected].
Aanmelden via Facebook!

[Bron/Illustratie: Genius]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!