Terug naar overzicht

GroenLinks-Amsterdam roept op tot Roze Stembusakkoord

GroenLinks-Amsterdam wil nog voor de gemeenteraadsverkiezingen met andere politieke partijen in Amsterdam een Roze Stembusakkoord sluiten om de acceptatie en positie van LHBT’s te verbeteren.

“Ook in Amsterdam is er nog veel te verbeteren voor LHBT’ers. Dat zijn de meeste partijen met elkaar eens maar daarmee is niet gegarandeerd dat dit het ook gebeurt”, zegt Rutger Groot Wassink, lijsttrekker van GroenLinks-Amsterdam. “Wij hopen dat andere partijen zich samen met ons aan de punten uit het akkoord willen committeren. Dit overstijgt politieke tegenstellingen en is in het belang van alle Amsterdammers.”

Met het Roze Stembusakkoord maken partijen afspraken op het gebied van onder andere: schoolvoorlichting, veiligheid, voorzieningen voor roze senioren en ondersteuning van LHBT- jongeren.

GroenLinks hoopt dat de andere politieke partijen het akkoord zo snel mogelijk omarmen. Tijdens het COC-debat aanstaande zondag zal Groot Wassink de andere partijen vragen het akkoord te tekenen.

Groot Wassink deed zijn oproep tijdens de uitreiking van het Roze Lieverdje, een tweejaarlijkse prijs die GroenLinks Amsterdam uitreikt aan een persoon of organisatie die de emancipatie van LHBT’ers bevorderd. De winnaar werd Lady Galore.

[Bron/Illustratie: GroenLinks-Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!