Terug naar overzicht

Conferentie ‘Vrouw en Veiligheid’

Vrijdag 7 maart a.s. organiseren COC Nederland, Movisie en de politie ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag de conferentie Vrouw en Veiligheid. Tijdens deze conferentie staat de weerbaarheid van lesbische, biseksuele en transgender (LBT) vrouwen centraal.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Nederland is gelukkig een land waar geweld tegen vrouwen streng afgekeurd wordt. Maar toch komt het ook in Nederland nog voor dat vrouwen het slachtoffer worden van geweld, enkel omdat ze vrouw zijn. Een groep die een groot risico loopt maar waar je niet veel over hoort zijn lesbische en biseksuele vrouwen.

Vandaar dat COC Nederland, Movisie en het Roze in Blauw Netwerk van de politie de handen ineen hebben geslagen. Zij zetten in het kader van de Internationale Vrouwendag, de vrouw binnen de LHBT-groep in de spotlight.

CONFERENTIE ‘VROUW en VEILIGHEID’
Datum:
vrijdag 7 maart – 13.00-17.00 uur
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht
Voor meer informatie en aanmelden – zie: COC.NL/Vrouwenveiligheid

De conferentie Vrouw en Veiligheid wordt georganiseerd in het kader van het project “Geweld is niet normaal, vrouw!” Binnen dit project werken COC Nederland, Movisie en LHP ‘Roze in Blauw’ samen om geweld tegen LBT vrouwen tegen te gaan. “Geweld is niet normaal, vrouw!” wordt gefinancierd door de Europese Unie.

[Bron: COC NL – Foto Graffiti: Jan-Willem de Bruin]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!