Terug naar overzicht

Australische ‘homogenezer’ heft zichzelf op

De evangelische organisatie Living Waters Australia heeft in een nieuwsbrief aan de eigen achterban laten weten dat de activiteiten gestopt worden. De organisatie biedt vooral een vorm van pseudo-psychotherapie aan om je te ‘bevrijden van ongewenste homogevoelens’. Australische LHBT-organisaties hebben de opheffing van de ‘homogenezer’ met applaus begroet.

In de nieuwsbrief wordt duidelijk gemaakt dat de organisatie zich opheft, omdat er te weinig aanmeldingen zijn voor de ´homotherapie´ en vanwege ´veranderingen´ in de opvattingen over homoseksualiteit in de kerken en onder gelovigen. Feit is inderdaad dat steeds meer Australische kerken een open houding aannemen tegenover gelovigen die openlijk voor hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit uitkomen.

Living Waters Australia was verbonden aan Desert Stream Ministries/Living Water, een Amerikaanse evangelische organisatie opgericht en geleid door Andrew Comiskey. Diens opvattingen zijn zwaar beïnvloed door het homofobe werk van ‘gebedsgenezeres’ Leanne Payne en Comiskey denkt ook dat reparatieve en conversietherapie homoseksualiteit kan genezen. Hij had daarom forse kritiek op de leider van Exodus International Alan Chambers toen die in 2013 bekend maakte ‘homogenezing’ af te wijzen en mede daarom had besloten om Exodus International op te heffen. Comiskey en een aantal andere hardliners hebben daarop het Restored Hope Network opgericht om hun ‘gedachtengoed’ te blijven uitdragen.

Living Waters heeft ook een vestiging in ons land en die club werkt samen met de stichting Different, onderdeel van de in Amsterdam gevestigde stichting Tot Heil des Volks. Op de site van Tot Heil des Volks wordt ook het boek ‘Kracht in Zwakheid’ van Comiskey te koop aangeboden. Dat boek ‘over vergeving en herstel na relationele en seksuele zonden’ is zelfs door Tot Heil des Volks zelf uitgeven.

Australische LHBT-organisaties dit nieuws met applaus begroet, vooral omdat met de opheffing van Living Waters Australia er nog maar een handjevol organisaties die ‘homogenezing’ aanbieden opereren in hun land.

[Bron: GayAmbassadorBlog]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!