Terug naar overzicht

Migrantenorganisties presenteren methode bespreekbaarheid seksuele diversiteit

Op donderdagmiddag 19 juni presenteren 4 migrantenorganisaties i.s.m. COC Nederland een nieuwe methodiek om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in hun eigen kring. De presentatie vindt plaats tijdens de slotbijeenkomst van de Gay-Straight Alliantie Integratie.

De nieuwe methode is het resultaat van samenwerking tussen Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON), Inspraakorgaan Turken (IOT), Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), Stichting Malaica en COC Nederland. Zij werkten de afgelopen twee jaar, onder de naam Gay-Straight Alliantie Integratie, aan bespreekbaarheid van homoseksualiteit in ethische kring. Het project wordt gefinancierd door het Europees Immigratie Fonds en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

De methodiek, getiteld Ik kan mezelf niet zijn, maar ook geen ander wordt donderdag door Koen van Dijk (directeur COC Nederland) overhandigd aan het Amsterdamse gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege (D66). Vroege vertegenwoordigt de grootste fractie in de hoofdstedelijke gemeenteraad.

Slotbijeenkomst Gay-Straight Alliantie Integratie

Datum: donderdag 19 juni 2014 – aanvang: 14.00 uur – presentatie methodiek om 14.15 uur

Locatie: Hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 51 te Amsterdam

Aanmelden via Roeland van Spaandonk, [email protected]

[Bron/Foto: GSA Integratie]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!