Terug naar overzicht

Club Kalinka – eerste Nederlandse transgenderclub

Op vrijdag 18 juli a.s. is de grand re-opening van Club Kalinka in de Regulierdwarsstraat in Amsterdam. De eerste horecagelegenheid in ons land die zich volledig gaat richten op transgenders.

“Het wordt een plek waar we gewoon onszelf kunnen zijn en een leuke avond kunnen hebben”, vertelt COC-projectleidster BeyonG Veldkamp. Zij liep begin dit jaar langs de verlaten bar en besloot naar binnen te stappen met de vraag of er misschien interesse was voor een speciaal programma voor transgenders. Club Kalinka-eigenaar Sebouh Sarkouyan was meteen enthousiast.

Samen met TransUnited, een biculturele transgendergemeenschap van het COC waar BeyonG Veldkamp voor werkt, werden twee avonden georganiseerd. Nu is besloten om van Club Kalinka een plek te maken die zich helemaal richt op transgenders.

Club Kalinka wordt een plek voor transgenders, voor lesbiennes, homo’s en alles wat daar tussen zit. “Het is een open minded club”, zegt BeyonG. “Dus wees niet bevreesd en kom met ons feesten!”

NOS op 3 (25 juni 2014) – BeyonC Veldkamp (COC-TransUnited) en Sebouh Sarkouyan (Club Kalinka) over de eerste Nederlandse transgenderclub in Amsterdam – item vanaf 8.22 min. – zie: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1427124/popout#0:0:40

De Grand Re-opening zal vol optredens zitten. Er zullen er danseressen aanwezig zijn, er is een special act van La Genders, zangeres Sigourney, DJ Gibbs & more. Verder kun je genieten van lekkere cocktails, drankjes en sisha. Het feest begint om 20.00 uur en gaat door tot in de hele late uurtjes. Kortom, het belooft een spectaculaire feestavond te worden – mis het niet!

Club Katinka - Flyer Grand Re-opening 18 juli 2014

CLUB KALINKA – GRAND RE-OPENING

Datum: vrijdag 18 juli 2014 – vanaf 20.00 uur

Locatie: Club Kalinka, Regulierdwarsstraat 125 te Amsterdam

Free admission – Dresscode: Dress to Impress

Music: Urban| House | Eclectic | Afro house | DanceHall | R&B | HipHop | Top 40

[Bron: Club Kalinka, Het Parool, Respect2Love]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!