Terug naar overzicht

Boi, Song of a wanderer in EYE

Op maandag 8 december wordt de documentairefilm “Boi, song of a wanderer” vertoond tijdens een besloten voorstelling in de EYE in Amsterdam. Op deze avond is ook een Q & A met filmmaakster Anne Marie Borsboom, begeleid door Merel Moistra. Na de filmvoorstelling vindt een verrassingsoptreden plaats in Cafe Eye. Host van de avond Luna Lunettes.

Lesbisch meisje wordt homojongen

De documentairefilm werd oorspronkelijk gemaakt om de levensomstandigheden van jonge mensen in beeld te brengen in landen waar de politieke en religieuze kwesties een probleem zijn. Boi is het verhaal geworden van een innerlijke strijd. Boi gaat over de zoektocht naar het ware zelf. Boi is het verhaal van een lesbisch meisje dat een homojongen werd. Boi volgt de sporen van Nitzan’s leven en lichaam over de hele wereld maar, belangrijker nog, de innerlijke reis die wordt afgelegd. www.songofawanderer.com

boi-eye-voorstelling-8dec2014Irene Hemelaar, directeur Amsterdam Gay Pride, over de film:
“BOI is absoluut de moeite van het zien waard; een mooi persoonlijk portret van keuzes die leiden tot een compleet mens die weet waar hij staat in het leven. Ruim 12 jaar volgde Anne Marie Borsboom Nitzan. Dicht op de huid gefilmd neemt BOI de kijker mee in het leven en daarmee de gedachtegangen van Nitzan, het lesbische meisje dat een homojongen blijkt te zijn. Aanrader! “

Tickets

Tickets voor deze speciale filmvertoning zijn te bestellen via deze link.