Terug naar overzicht

PINK CHRISTMAS KERKDIENST

Op zondag 21 december a.s. wordt de inmiddels traditionele Pink Christmas Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk (Keizersgracht 566) in Amsterdam gehouden. Thema: ‘Kerst: het verhaal van een bijzondere geboorte’.

Roze ouders staan deze keer in het middelpunt. “In het kerstverhaal wordt een ongehuwde jonge vrouw zwanger van het kind dat men het ‘Licht van de wereld’ zou gaan noemen. Er kwam geen man aan te pas. Dat onconventionele is herkenbaar voor lesbische en homo-ouders. In de Pink Christmas Kerkdienst komen beide verhalen samen”, aldus Wielie Elhorst, één van de organisatoren van de Pink Christmas Kerkdienst.

De Pink Christmas Kerkdienst is een roze kerstviering met muziek, kerstbrood en glühwein. Voorganger is de Groningse ds. Jannet van der Spek – zelf een lesbische moeder. Wilfred Scholten (NCRV) houdt een interview met Jelle Mertens van de Stichting Meer dan Gewenst. Dolly Bellefleur leest het kerstevangelie. De muzikale inbreng wordt verzorgt door organist Gerrie Meijers en het GaLa-koor o.l.v. Yte Nicolai.

De Pink Christmas Kerkdienst is een initiatief van het LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging – en de Protestantse Kerk Amsterdam.

PINK CHRISTMAS KERKDIENST

Datum: zondag 21 december 2014 – vanaf 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)

Locatie: Keizersgrachtkerk – Keizersgracht 566 te Amsterdam

Doventolk is aanwezig.

[Bron/Illustratie: LKP]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!