Terug naar overzicht

COC-voorzitter over LHBT's en geloof in Pauluskerk Breukelen

Op maandag 9 maart a.s. spreekt COC-voorzitter Tanja Ineke in de Pauluskerk te Breukelen over LHBT’s en geloof. De bijeenkomst in de Pauluskerk wordt gehouden onder het motto ‘Kleur bekennen’ – over de rol van de kerk als het gaat om solidariteit. 

Welke rol kan het COC spelen in onze samenleving, en welke rol speelt het COC in contacten met andere landen? En welke rol spelen de kerk en gelovigen daarin of zouden zij kunnen spelen.

De cijfers van het afgelopen jaar laten een verdubbeling zien van geweld tegen LHBT’s in Nederland. Zorgwekkende berichten horen we van de positie van LHBT’s in het buitenland. De relatie tussen kerk en LHBT’s is nog vaak problematisch, waardoor ook gelovige LHBT’s zich vaak niet veilig voelen in de kerk. Maar er zijn ook kerken die juist het voortouw hebben genomen als het gaat om LHBT-emancipatie. Bijvoorbeeld als het gaat om het zegenen van gelijkgeslachtelijke relaties, waarmee ze een katalysator zijn geweest voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk.

KLEUR BEKENNEN – Tanja Ineke over LHBT’s en geloof

Paulus Kerk Breukelen - Kleur Bekennen

Datum: maandag 9 maart 2015 – aanvang: 20.00 uur

Locatie: Pauluskerk – Straatweg 37 te Breukelen

Na een korte inleiding wordt Tanja Ineke geïnterviewd door ds. Harold Schorren.

[Bron/Illustraties: Pauluskerk Breukelen -Foto Tanja Ineke: Ibrahim Farah]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!