Terug naar overzicht

Wake tegen Homo/Bi/Transfobie

In de Oranjekerk in Amsterdam wordt een wake gehouden op zondag 17 mei vanwege Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie. De collecte tijdens deze wake is voor het Pride Fonds van COC Nederland en Amnesty International.

LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, Oranjekerk en Vredeskerk Amsterdam organiseren deze wake. Er wordt stilgestaan bij het wereldwijde geweld tegen LHBT’s. Dat geweld mag niet ongenoemd blijven. Slachtoffers van homo/bi/transfobie worden herdacht, onder andere door de getuigenissen van LHBT’s zelf. Zij vertellen van de pijn door geweld, in welke vorm dan ook, en van hun hoop. Aan die hoop wil de wake de ruimte geven, opdat ooit ieder mens zich gekend en geliefd mag weten.

WAKE t.g.v. Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie

IDAHO-WAKE 2015 - klein

Datum: zondag 17 mei 2015 – tijdstip: 20.30-21.30 uur

Locatie: Oranjekerk – Tweede Van der Helstraat 1-3 te Amsterdam

Met medewerking van:

  • Sprekers: Jelmer Rozendal, Dino Suhonic (Stichting Maruf), Barbara Rogoski (Internationale Roze Kerk) en – onder voorbehoud – Justin Lee (Gay Christian Network)
  • Voorgangers: pastor Pierre Valkering (Vredeskerk), ds. Jantine Heuvelink (Oranjekerk) en ds. Wielie Elhorst (LKP)
  • Muzikale medewerkers: Marene Elgershuizen (zang), Angelique van Hest (pianobegeleiding), Rozenkoor o.l.v. Evert van Malkenhorst, Cantorij Oranjekerk o.l.v. Annemarie Franken en organist Jos van der Bijl

De collecte tijdens de wake zal ten goede komen aan het Pride Fonds van COC Nederland en Amnesty International. Het Pride Fonds faciliteert directe (snelle) hulp aan LHBT-activisten in nood en biedt tevens  preventieve hulp. Door steun van Pride Fonds kunnen de activisten hun werk in grotere veiligheid uitvoeren.

IDAHO NL klein

Zie voor meer informatie over en activiteiten t.g.v. de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie de site IDAHO Nederland.

[Bron/Illustratie: LKP, Oranjekerk]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!