Terug naar overzicht

COC Eindhoven opent genderneutraal toilet

Op zondag 17 mei is in Pand54, het café van COC Eindhoven en regio, een genderneutraal toilet geopend.  De opening vindt plaats in het kader van de  Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie en zal worden verricht door Transgender Groep Eindhoven (TGGE).

Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem. Daarom is het van belang dat duidelijk gemaakt wordt dat de toiletten niet specifiek voor mannen of vrouwen zijn maar voor iedereen toegankelijk zijn.

COC Eindhoven en regio LOGO

COC Eindhoven en regio heeft ervoor gekozen deze onthulling te doen op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie. Het is op deze dag precies 25 jaar geleden dat homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geschrapt werd van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

De opening van het genderneutraal toilet is op zondag 17 mei 2015 om 15.00 uur in het COC-café Pand54, Prins Hendrikstraat 54 te Eindhoven.

[Bron: COC Eindhoven – Foto genderneutraal toilet: GSA]

IDAHO NL klein

Zie voor meer informatie over en activiteiten t.g.v. de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie de site IDAHO Nederland.

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!